Laadpalen

Zodra men een volledig elektrische of hybride auto aanschaft, is het verstandig om naast de bestaande oplaadpunten een eigen laadpaal te laten plaatsen. Om de actieradius van een volledig elektrische of hybride auto volledig te benutten, is het namelijk zaak om de auto op te laden op het moment dat deze het langst stilstaat. We hebben een ruim aanbod aan laadpalen en denken graag met u mee. Wilt u meer informatie of heeft u persoonlijk advies nodig? Neem dan direct contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Aan het plaatsen van een eigen laadpaal zijn grote voordelen verbonden:

  • Kostenbesparend
  • Optimaal benutten van de actieradius
  • 24/7 beschikbaar

Een laadpaal kopen

We bieden alle soorten laadpalen aan. Zo kunt u bij ons dus terecht voor iedere auto. Omdat we een full service installatiebedrijf zijn, verzorgen we voor u de levering én plaatsing van de laadpalen. U hoeft zich hier dus geen zorgen over te maken.

Twijfelt u welke laadpaal geschikt is voor uw situatie en auto? Geen probleem, we bespreken samen stap voor stap alle opties wanneer u een offerte aanvraagt.

Onze soorten laadpalen

De meest gebruikte typen laadpalen zijn de 1-fase- en 3-fase-laadpaal. Deze twee laadpalen verschillen wat betreft het laadvermogen. Zo maakt de 1-fase-laadpaal gebruik van de standaard netwerkverbinding die in de meeste gevallen al aanwezig is. Deze laadpaal is goedkoper dan de 3-fase-laadpaal, maar heeft een lager laadvermogen, namelijk tot 3,7 kW. Een 3-fase-laadpaal heeft een laadvermogen van 11 kW. Deze laadpaal draait op krachtstroom, waardoor er in veel gevallen een verzwaring van het netwerk moet plaatsvinden. Verder kunt u bij ons terecht voor het plaatsen van snellaadpalen, waarmee u uw auto binnen een mum van tijd oplaadt.

Waar mag u een laadpaal plaatsen?

Als u ruimte heeft voor een laadpaal op eigen terrein, is dit altijd toegestaan. Zo plaatsen we veel laadpalen op opritten en in garages. Ook zien we vaak dat er geen ruimte voor een laadpaal is op eigen terrein. In dit geval plaatsen we een laadpaal op de parkeerruimte voor uw woning of pand. Of dit mogelijk is hangt af van het beleid van de gemeente waar u woont. Een vergunning is in ieder geval wel vereist voor het plaatsen van een laadpaal in openbare ruimte.

Online versus offline laadpalen

Ons assortiment bestaat zowel uit online als offline laadpalen. Onze nieuwste laadpalen zijn in veel gevallen voorzien van een internetverbinding, terwijl de oudere modellen vaak enkel in verbinding staan met de auto. De offline laadpalen zijn goedkoper, maar hebben ook minder functionaliteiten. Zo bieden de online laadpalen de volgende voordelen:

  • Inzicht in uw energieverbruik
  • Opladen starten en stoppen vanaf uw smartphone
  • Stroomkosten automatisch verrekenen

Een laadpaal of een laadpunt aan de muur

Het is bij ons mogelijk om te kiezen voor een laadpaal van rvs, maar u kunt ook een oplaadpunt laten bevestigen aan de muur van uw woning of garage. Uiteraard is deze keuze afhankelijk van uw woonsituatie en wensen. Deze keuze heeft verder geen gevolgen voor het vermogen van de laadpaal.

Contact opnemen

Wilt u meer informatie over onze laadpalen of heeft u persoonlijk advies nodig? Neem dan gerust contact op door te mailen naar info@nobotec.nl of te bellen naar (088) 1601 401

Of bent u benieuwd naar de kosten van de juiste laadpaal voor u? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Onze klantenservice voor al uw vragen

Wilt u meer informatie of heeft u persoonlijk advies nodig? Neem dan contact met ons op via onderstaande opties, zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden.

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u terug